«Україна повинна бути унітарною і єдиною державою. Я підтримую Європейську хартію, до якої приєдналася наша держава. Сьогодні головне завдання міської влади — забезпечити стабільну життєдіяльність міста». З такою заявою виступив 22 лютого глава делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

Депутати фракції Партії регіонів Дніпропетровської міськради закликали всіх підтримати їх у прагненні до толерантності, взаєморозуміння й збереження людських цінностей.

«Ми засуджуємо насильство й повністю підтримуємо рішення Верховної Ради про негайне закінчення воєнних дій і вимагаємо покарати винних у загибелі людей, — йдеться в їхній заяві від 22 лютого. — Ми робитимемо все можливе для того, щоб місто жило й працювало. Гарячі голови закликають до сепаратизму — розколу України. Як міські депутати ми заявляємо — Україна повинна бути єдиною!»

— Депутатам усіх рівнів потрібно шукати консенсусу сьогодні й тут, а не на «допкінських» з’їздах, — наголосив депутат Дніпропетровської облради Євген Романов. — Завдання дня — скликати позачергові сесії рад, сформувати нову більшість на демократичній платформі, переформатувати виконавчі органі влади, припинити спроби використовувати бандформування «тітушок» для дестабілізації ситуації в області, забезпечити стабільний і безпечний режим функціонування наших міст і сіл.