ХХVІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» відбувся у Кропивницькому. Розпочався він із традиційного пов’язування організаторами та учасниками свята стрічок на калинові кущі, посаджені на честь ювілейних річниць конкурсу.
Своє мистецтво представляли солісти, дуети, тріо, квартети та вокальні ансамблі Кіровоградської, Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Миколаївської, Полтавської областей та Києва.
«Фестиваль дає сильний патріотичний заряд, відображує красу, силу українського народу та його пісень», — зазначила засновниця заходу, директор Кіровоградського обласного Центру народної творчості Валентина Пращур.
Учасників та гостей музичного свята привітали голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.
Традиційно в рамках дійства розгорнула експонати виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай». Тут було представлено кількасот виробів майже сорока народних майстрів із Петрівського району: рушники, оздоблені соломкою скриньки з дерева, ікони з бісеру тощо. Супроводжував виставку піснями народний аматорський фольклорний автентичний ансамбль «Джерело» Олександрівського сільського клубу Петрівського району.
Із захопленням сприйняли глядачі нововведення — презентацію автентичного національного вбрання та сучасного одягу в українському народному стилі «Врода калинова».
Гран-прі фестивалю-конкурсу «Калиновий спів» виборов вокальний дует із селища Власівка Світловодського району.