В Івано-Франківській обласній раді представили відновлені найвищі нагороди Української Повстанської Армії — Хрести Бойової Заслуги та Хрести Заслуги (на знімку). Відновлення нагород та вручення їх нащадкам вояків ініціювала світова координаційна рада зі вшанування пам’яті нагороджених лицарів ОУН та УПА з нагоди 75-ї річниці створення повстанської армії. За словами очільника представницького органу області Олександра Сича, відзнаки підготовлено спільно з представниками Братства ОУН-УПА.

 


За бойові звитяги лицарськими нагородами відзначали старшин, підстаршин і стрільців УПА. За особливий внесок у розбудову збройного підпілля ОУН та боротьбу за українську самостійну соборну державу нагороджували цивільних людей. Загалом відзнаки отримали понад 1 100 осіб.


Підбиваючи підсумки, Олександр Сич відзначив, що обласна рада готова посприяти у виготовленні відзнак для лицарів з Прикарпаття та видання книги про них. Нагороди також вручатимуть теперішнім учасникам російсько-української війни. Разом з цим, до святкування 75-річчя УПА фотографії найвизначніх вояків розмістять на білбордах по всій області.


Нагадаємо, Івано-Франківська обласна рада проголосила 2017-й Роком Української Повстанської Армії на Прикарпатті.

Івано-Франківська область.


Фото надано прес-службою обласної ради.