За останню добу (станом на ранок 6.06) бойовики понад 70 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, найбільше ворожих обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку. Терористи там застосували реактивні системи залпового вогню. Сталось це в районі Богданівки. З мінометів калібру 120 мм бандформування вели вогонь поблизу Чермалика та Красногорівки. Неспокійно було й неподалік Водяного, Широкиного, Павлополя, Новотроїцького, Гнутового, Талаківки й Мар’їнки, На донецькому напрямку — найгарячіше у передмісті Авдіївки, де російські найманці гатили з мінометів калібру 120 й 82 мм, танкових гармат та менш потужного піхотного озброєння. Неспокійно було поблизу Пісків. Гаряче й на луганському напрямку.


Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Ситуація складна, однак контрольована. Нас обстрілюють з усіх видів зброї. Вночі атакували нас у лоб дві диверсійні групи. Штурм вдалося відбити. Під ранок ще одна група намагалася взяти наші позиції. На щастя, хлопцям вдалося вистояти. Дали гідну відсіч. Зараз орки рахують своїх «200». Усі хлопці живі й здорові. Побратимам додає впевненості рішучість нашого керівництва. Адже, як ви бачите, ми не стоїмо на місці, а постійно просуваємося вперед. Більше сказати нічого не можу. Стежте за новинами, адже далі буде...».


Схоже, вдалий досвід просування в районі с. Луганське і невдалі спроби бойовиків відбити промзону Авдіївки призвели до аналогічних процесів на інших напрямках. Ідеться про взяття нашими бійцями нових позицій поблизу с. Кримського (луганський напрямок) та Світлодарської дуги. Принаймні таку інформацію днями оприлюднили волонтери. Говорить про це й координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його даними, бойовики на Донбасі залишили свої позиції і втратили кілька ділянок в районі Калинового, Михайлівки, Бахмутської траси. «Командування «2-го АК ЛНР» на проведеній нараді з участю командирів частин і підрозділів вимагає від підлеглих формувань «безумовного» утримання позицій, а також вжити «комплекс заходів» із відновлення контролю (принаймні, вогневого) за втраченими позиціями. Командування терористів констатувало істотне скорочення з боку ЗСУ дистанції ефективного ведення вогню: на окремих ділянках дистанція була скорочена з 800 м — 1 км до 300—400 м», — написав він на своїй сторінці у «Фейсбуку».