Настуся Широкун мала народитися міцною й здоровою дитиною, але в найперші хвилини життя їй дуже не пощастило. Її поява на світ була дуже непростою, у підсумку — тяжка травма й довгі, тривожні тижні боротьби за життя. Настю врятували, вона житиме, але пологова травма залишить свій слід назавжди. 

Шанси на нормальне людське життя в маляти дуже невеликі, у таких випадках медики часто кажуть батькам: «Не переживайте ви так, народите собі інших дітей!» Але Насті, маленькому нетямущому створінню, пощастило в головному — у неї сильні й люблячі батьки. Костянтин і Юлія не відмовилися від дитини, взяли на себе цей важкий хрест — ростити, лікувати й виховувати маля зі страшними, як вирок, діагнозами: епілептичні спазми, наслідки гіпоксично-ішемічного ушкодження головного мозку; постгіпоксична мультикістозна лейкоенцефаломаляція; ДЦП, спастичний тетрапарез; вторинна мікроцефалія, затримка психомоторного розвитку; ВВР головного мозку, синдром Денді-Волкера.
Варіанти лікування є, нині це так звана кетогенна дієта, вона допомагає мозку розвиватися навіть при серйозних ураженнях. Цією методикою володіють і в Україні в клініці Epі. Net-Keto, що в Чернівцях, але первинний курс лікування коштує від ста тисяч гривень, плюс повторний курс кожні 2—3 місяці (за показаннями) від 36 000 грн. за один. Батьки Насті — молоді, активні й енергійні люди, тато Костянтин — аспірант Київського університету, паралельно працює журналістом, мама Юлія — фінансист. Вони всіма силами намагаються допомогти своєму маляті, але швидко заробити такі гроші в нашій країні неможливо. А час іде, шанси на успіх лікування безпосередньо залежать від віку дитини — що молодші тканини, то більша ймовірність, що мозок і нервова система зможуть відновитися. Дорогий кожен місяць, кожен тиждень. Друзі Костянтина і Юлії оголосили збір коштів на лікування Насті в Інтернеті. Рідні дівчинки низько кланяються всім, хто вже відгукнувся й переказав гроші — таких людей багато, напрочуд багато, але повна сума ще не зібрана — на оплату рахунків (початок введення й коректування дієти) не вистачає ще 46,5 тис. грн. Батьки Насті, друзі й колеги просять у всіх добрих людей допомоги. Спільними зусиллями ми зможемо дати Насті шанс на нормальне життя. 

Картка Костянтина Широкуна — 5168 7420 6935 2395, 
тел. +380 50 882 68 06 — Юлія Широкун (мама).