Кабінет Міністрів України затвердив виділення додаткових 800 мільйонів гривень на будівництво траси Львів—Одеса—Миколаїв. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.
За словами віце-прем’єра, ресурси будуть спрямовані на будівництво транспортної артерії України — автодороги Львів—Тернопіль—Хмельницький—Вінниця—Умань—Одеса—Миколаїв. «Це стратегічно важливий для країни проект, особливо в умовах зростання товарообігу з Європою і з огляду на те, що ця дорога веде до портів України», — наголосив В. Кістіон.
Загалом до кінця 2017 року автодорожні організації України планують побудувати майже 290 дорожніх об’єктів, заявив раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. «Я буду задоволений, коли всі дороги відремонтують. Минулого року ми відновили масштабні дорожні роботи по всій країні, цього року в квітні вийшли на ямковий ремонт, а зараз робимо реконструкцію. Ми не будемо зупинятися і через 3—7 років приведемо українські дороги в нормальний стан», — запевнив Прем’єр-міністр. За його словами, цьогоріч на автодорожні роботи додатково спрямують кошти від перевиконаних митних надходжень, що дасть змогу акумулювати майже 12 млрд. гривень. Він також нагадав, що нині формується проект будівництва та реконструкції доріг по кожній області, а «Укравтодор» готує масштабний план на 2018—2022 рр.