У Львові віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко на робочій нараді з керівництвом області та міськими головами обговорив проблеми, пов’язані з вивезенням сміття. На його думку, якщо відкинути політичний піар та зайнятися господарськими справами, сміття зі Львова можна вивезти за 14 днів. Короткотермінові угоди з містами області дадуть змогу подолати критичну ситуацію. Щоб меморандум запрацював, очільнику Львова необхідно самому їхати і домовлятися з колегами в інших містах, а не лише писати листи.
Одним із варіантів розв’язання проблеми може стати облаштування на короткий термін у Львові тимчасового полігона ТПВ. Це може бути територія ТЕЦ-2 площею 120 гектарів. Голова ОДА Олег Синютка вважає, що точну дату вивезення понад 10 тис. т сміття можна буде назвати після перемовин з міськими головами. Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко пообіцяв попрацювати з іншими областями, щоб ті прийняли відходи на свої полігони.
Міський голова Львова Андрій Садовий залишився невдоволеним результатами робочої наради, бо на ній ухвалили конкретні рішення щодо одноразового вивезення сміття, а як бути два роки, поки будуватимуть завод, так і не домовилися.

Львів.