У селі Саксагань П’ятихатського району Дніпропетровської області днями урочисто відкрили дитячий майданчик, створений руками сільської громади. Кілька років тому біля приміщення сільської ради тут уже відкрили майданчик для малечі, але село велике, дітлахів у ньому мешкає багато, тож було вирішено, що на іншому кутку повинен з’явитися ще один. 

Ініціаторами стали депутати Саксаганської сільської ради Ірина Кожа та Лариса Листопад. Для втілення гарної ідеї із сільської скарбниці було виділено 26 тисяч гривень. Кошти витратили на зварювання гойдалок, каруселей, турніка, гірки та лавочок. Решту клопотів з облаштування самого майданчика взяла на себе сільська громада.
Місцем для дитячого майданчика обрали занедбану стару садибу в провулку вулиць Дружби і Тихої. Розбирати її допомагали місцеві фермери.
Відкриття нового дитячого майданчика стало знаковою подією для Саксагані, на свято з цієї нагоди прийшли не тільки багато дітей із батьками, а й люди старшого віку, котрі мали нагоду порадіти за малюків і за своє село.
 

Фото надано автором.