Українські виробники косметичних, гігієнічних та парфумерних засобів невдовзі зможуть отримати підтримку для виходу на ринок Великої Британії. Такі сподівання висловила голова правління асоціації «Парфумерія та косметика України» Вікторія Філатова після підписання у Києві у Торгово-промисловій палаті угоди про співпрацю зі своїми британськими колегами — Асоціацією косметики, гігієнічних засобів й парфумерії (CTPA).

На знімку (зліва направо): голова ТПП Г. Чижиков, голова правління асоціації "Парфумерія та косметика України" В. Філатова, генеральний директор CTPA Крістофер Флауер.

Документ започаткує співпрацю між двома асоціаціями. Особливо українські парфумери розраховують на консультації у сфері складних регламентів та регуляцій. Голова Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков вважає, що ця угода дасть можливість українським виробникам отримати ефективні консультації про те, як пройти складні процедури для експорту продукції до Великої Британії. «Ми знаємо, що британський ринок один з найбільш конкурентних у світі, тому навряд чи ваші виробники злякаються українських товарів на прилавках», — запевнив Г. Чижиков генерального директора CTPA Крістофера Флауера. Той, у свою чергу, зазначив, що «у будь-якій галузі завжди є регламенти й регулювання». «Та, сподіваюся, що співпраця між українською та британською асоціаціями зможе це згладити», — заявив К. Флауер.
Водночас, за словами Вікторії Філатової, пройти складні регуляторні процедури — не єдина й не головна мета українських виробників. Натомість найважливішим своїм завданням асоціація ставить безпечність продукції.
«Розуміємо, що легко досягти його нам не вдасться, але розраховуємо на підтримку найфаховіших експертів. А Британська асоціація косметики, гігієнічних засобів й парфумерії — найкраща у світі. Завдяки цій співпраці ми сподіваємося бути не менш ефективними й розкрити наш виробничий й експортний потенціал», — запевнила В. Філатова. До речі, за її словами, перші зміни у сфері нормативно-правового регулювання в галузі вже почали здійснюватися, зокрема через Міністерство охорони здоров’я.