Гості ХІІІ фестивалю «Ніч у Львові», який відбувся минулими вихідними, мали змогу пройтися середньовічними підземеллями храмів, взяти участь у пішохідних екскурсіях, майстер-класах, подискутувати у Домі Франка тощо. А також вперше в Італійському дворику побачити просто неба виставу «Ромео і Джульєтта» за перекладом Юрія Андруховича, повідомили нашому кореспонденту у прес-службі міськради.

Великою популярністю користувався, зокрема, пленер «Нічний Львів», у якому за попередньою реєстрацією могли взяти участь усі охочі. Ну, а своєрідною цікавинкою цьогорічної «Ночі у Львові» стали «Лемко-співи просто неба». Вони зібрали аншлаг, адже згуртували на площі Музейній велику кількість молоді. «У нас є невелике коло людей, які люблять такі вечори і цінують їх. Але у межах фестивалю до нас долучилося набагато більше учасників, що було надзвичайно неочікувано і приємно», — зазначив організатор лемко-співів Микола Крупей.

Ну і, звичайно, «Ніч у Львові» — це численні нічні та різноманітні тематичні екскурсії у таких закладах, як музей Соломії Крушельницької, музей модерної скульптури ім. Дзиндри у Брюховичах, інтерактивний музей «Таємна аптека».

 

Львів.