Події ранку 20 липня в районі Красногорівки стали ще однією жалобною сторінкою для українського народу. Ворожа диверсійно-розвідувальна група проникла на позиції ЗСУ й завдала удару по позиціях одного з механізованих батальйонів.


Незаконні збройні формування почали операцію з масованих обстрілів українських позицій забороненими Мінськими домовленостями 120 мм мінами й танковими снарядами. За попередніми даними, щонайменше чотири танки вели вогонь із різних точок. Це деталі бою під Красногорівкою, у результаті якого загинули троє українських захисників, семеро дістали поранення й один потрапив у полон, повідомили в штабі АТО.


У ніч на четвер противник кілька годин обстрілював житлові квартали Красногорівки. На місці трагічних подій у цьому районі російські «ихтамнеты» залишили автограф — шеврон ПДВ Росії (на знімку).

 

Фото зі сторінки прес-центру штабу АТО у Фейсбуці.

За даними штабу АТО, у бою під Красногорівкою події розвивалися так: «Викривши ворожу групу, українські бійці відкрили вогонь у бік супротивника. Під час перших хвилин бойового зіткнення двоє наших солдатів дістали поранення, несумісні з життям. Один з військовослужбовців влучним вогнем відправив у пекло одразу двох бойовиків, які, за попередніми даними, належать до батальйону «Оплот».


З огляду на раптовість удару супротивника й бойові втрати українських захисників командир підрозділу заради збереження життя побратимів прийняв рішення відійти на проміжну позицію. Під час переміщення було вбито ще двох найманців.


Згодом до українських воїнів підійшло підкріплення, яке надійно закріпилося на позиціях. На жаль, воїни не дорахувалися одного з бійців. Як згодом з’ясувалося, його контуженого взяла в полон ворожа ДРГ. Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він зазнав смертельного поранення».


Також повідомляється, що під натиском масованого стрілецького вогню з позиції українських бійців супротивник був змушений відійти під прикриттям танків, мінометів і реактивних снарядів пересувного «Граду»: «Під час цього бойового зіткнення поранення різного ступеня важкості дістали троє українських бійців».


«Близько шостої години щільність вогню противника з танків і мінометів дещо зменшилася. Для евакуації поранених бійців вирушили медичні автомобілі. Але супротивник продовжував обстріл. 120 мм міна вибухнула поряд із групою евакуації й поранила чотирьох військовослужбовців.


О пів на дев’яту, за даними радіоперехоплення, стало відомо про втрату противником чотирьох бойовиків. Коли ворог відходив, наші бійці зафіксували евакуацію ще двох убитих окупантів. Решта, кинувши своїх на полі бою, зі зброєю поспіхом відійшли, залишивши повний арсенал доказів російської присутності на Донбасі», — йдеться у повідомленні.


Зазначається, що трьох загиблих українських воїнів командування частини представить до державної нагороди «Орден Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня, на жаль, посмертно. Поранених бійців представлять до орденів «За мужність».