Станом на 1 серпня у Львові очищено всі контейнерні майданчики для збору твердих побутових відходів, що дало можливість розпочати другий етап розв’язання проблеми — відновити роздільне сортування сміття. Про це заявив директор департаменту житлово-комунального господарства Назарій Романчук. При цьому він наголосив, що тепер усі перевізники повинні не лише встановити окремі контейнери для мокрої фракції сміття, паперу, пластику та скла, а й забирати їх окремими машинами.
Перевізники зазначають, що основне сортування сміття відбуватиметься саме на контейнерних майданчиках, водночас у місті стартує велика промоційна кампанія, під час якої мешканцям пояснюватимуть, як правильно сортувати сміття. При цьому, за словами Назарія Романчука, пояснюватимуть не лише дорослим, а й дітям у школах. Також чиновник закликав мешканців повідомляти про випадки, коли перевізники все сміття скидатимуть в одну машину.
Протягом найближчих днів представники обласної влади разом із перевізниками планують прослідкувати, як працює ця схема, та за потреби доставити нові контейнери, якщо їх десь бракуватиме. Пізніше роздільне збирання сміття запровадять і в інших містах області.