Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко разом зі своїм заступником Віталієм Ундіром відвідали родину учасника АТО Івана Лепехи, яка проживає в Рівному у новій трикімнатній квартирі. Її торік придбали за кошти субвенції з держбюджету, що виділялись для забезпечення житлом сімей загиблих та інвалідів І—ІІ групи, які брали участь в АТО.

На знімку: голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко в гостях у подружжя Івана та Ірини Лепехи.

Фото надане прес-службою РОДА.

Керівник області вручив подарунки і поцікавився, як облаштувалися господарі в новому помешканні, чи потребують допомоги.
«Ми повинні піклуватися про тих, хто повернувся з АТО з серйозними бойовими травмами. Іван має проблеми зі здоров’ям, пов’язані з пораненням на фронті. Тому квартира, куплена за державні кошти, — це суттєва підтримка для молодої родини. А заради дружини та маленького сина Іван має міцно стояти на ногах», — каже Олексій Муляренко.
Іван Лепеха народився в селі Бабин, що в Гощанському районі на Рівненщині. Він — активний учасник Революції Гідності. З київського Майдану добровольцем вирушив на схід захищати Україну. Військовий брав участь у АТО в Луганській області, де отримав травму хребта, внаслідок чого має ІІ групу інвалідності. Указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Із майбутньою дружиною Іван познайомився у листопаді 2014 року у Старобільську, де дислокувалася його військова частина. До початку воєнних дій Ірина навчалася в Луганському східноукраїнському національному університеті імені В. Даля. В окупованому Луганську вона не залишилася. Разом із мамою повернулися на малу батьківщину в Старобільськ, працювала в кафе.
Уже через місяць після знайомства Іван зробив Ірині пропозицію — дуже романтично, на блокпості о 5-й годині ранку. Дівчина погодилася. На Різдво закохані приїхали на Рівненщину. Тоді й отримали благословення від мами Івана на щасливе подружнє життя. Побралися у березні 2015 року. На весіллі символічно обоє були у вишиванках.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.