Грецького бізнесмена Пантелеймона Бумбураса нагороджено Почесним знаком Міністерства оборони України «Варта подвигу». Нагородження відбулося в Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» у Києві.
«Допомога, яку надає Пантелеймон Васильович, дуже важлива для нас, для української армії, для держави, — відзначив заступник начальника Головного військового клінічного госпіталю Олександр Лашин. — Це медпрепарати першої необхідності та медичне обладнання не тільки для нашого госпіталю, а й для інших медичних центрів, з якими ми співпрацюємо».
Від початку військового конфлікту на Донбасі меценат регулярно надає допомогу військовим госпіталям у Києві, Маріуполі, Дніпропетровську й Одесі. За його переконанням, «Українець — не той, хто має український паспорт, а той, хто віддає за Україну своє тіло й душу». У найближчий місяць Пантелеймон Бумбурас планує надати військовим госпіталям України чергову партію медикаментів і обладнання на суму 20 000 євро.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.