У місті Пирятин, що на Полтавщині, відкрили сучасне приміщення Центру надання адміністративних послуг. Останні раніше надавалися у невеликій будівлі міської ради, де було тісно навіть працівникам її апарату. Після того як у 2015 році Пирятин став центром однойменної об’єднаної територіальної громади, потреба у розширенні ЦНАПу стала ще нагальнішою. Повпреди громади вирішили використати для цього занедбану будівлю колишнього гуртожитку для людей із вадами зору.
Після того як кільком мешканцям колишнього гуртожитку купили впорядковані квартири, на першому поверсі будівлі за фінансового сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва (GІZ) почали реконструкцію. Іноземні доброчинці виділили на облаштування центру 1 млн. 390 тис. грн., ще 840 тис. грн. «доточили» з бюджету громади.

Тож новий ЦНАП став не лише просторим, а й справді сучасним (на знімку). Він обладнаний за європейськими стандартами. Тут запроваджено електронний документообіг та електронну чергу. Про якісно інший рівень зручностей для персоналу та відвідувачів свідчать хоча б ті факти, що в зоні очікування з’явився дитячий ігровий куточок, а в санітарній кімнаті встановили пеленальний столик для немовлят. Та головне те, що мешканці громади тепер у новому ЦНАПі можуть отримати 109 адміністративних і муніципальних послуг, що стосуються практично всіх сфер їхнього життя. До речі, оплатити їх можна безпосередньо у центрі через банківський термінал. Сьогодні тут працюють п’ять адміністраторів і три державні реєстратори. Водночас було створено два віддалені робочі місця для держреєстраторів у Олександрівському старостаті, що входить до складу Пирятинської ОТГ. Їх облаштували у селах Олександрівка та Калиновий Міст.

Фото з сайту Пирятинської міської ради.