Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 6-й тур.
 
19 серпня. «Чорноморець» — «Верес». 0:1. Одеса. «Чорноморець». 4 952 глядачі. Рефері — Копієвський (Кропивницький). Гол: Адамюк, 90+2.
«Шахтар» — «Олімпік». 2:0. Харків. ОСК «Металіст». 11 254 глядачі. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Феррейра, 20, Марлос, 57 (п).
20 серпня. «Зірка» — «Зоря». 2:1. Кропивницький. «Зірка». 2 153 глядачі. Рефері — Шурман (Київська область). Голи: Ель Амадауї Ішем, 21, Прядун, 30 — Громов, 19.
«Карпати» — «Олександрія». 0:0. Львів. «Україна». 4 220 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область).
«Ворскла» — «Маріуполь». 1:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 4 500 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Чижов, 82.
«Динамо» — «Сталь». 4:1. Київ. НСК «Олімпійський». 6 911 глядачів. Рефері — Монзуль (Харків). Голи: Бєсєдін, 2, Кравець, 26, 65, Віда, 40 — Кузик, 54.
 
 
«Гірники», котрі минулого сезону мали багато проблем із земляками, цього разу зіграли спокійно і переконливо. Їхній наставник Паулу Фонсека сказав про матч:
 
— У складному протистоянні ми показали себе якнайкраще — і в атаці, і в обороні. Футболісти були дуже зосередженими та уважними, не даючи «олімпійцям» створювати моменти. Майже не пускали суперника в контратаки, де він досить небезпечний. У нападі «Шахтар» також виявив себе відмінно: було безліч шансів. Завжди непросто з такими закритими командами, утім ми могли реалізувати ще бодай дві нагоди. Тому перемога є цілковито закономірною.
 
***
 
У київській зустрічі кілька основних гравців «Динамо» не значилися навіть у заявці на поєдинок. Ковалю, Морозюку, Кадару, Ярмоленку, Корзуну дали можливість відпочити. Гармаш, Гонсалес, Буяльський, Мбокані були в запасі.
 
Слід сказати, що ті футболісти, котрі одразу вийшли на поле, відмінно впоралися з поставленим завданням — здобули переконливу перемогу і зберегли позицію лідера чемпіонату.
 
***
 
— Результат нас влаштовує, а от гра — ні, — сказав журналістам тренер динамівців Олександр Хацкевич. — Команда грала трохи неквапно, особливо в другому таймі. Та й з переходом із оборони до атаки були проблеми. Ми повинні доводити ті моменти, які маємо, хоча б до удару по воротах.
 
— Чи зможе новачок Піварич, котрий травмувався, відновитися до матчу з «Марітіму»? І чи вирішили, хто гратиме в обороні в цьому поєдинку?
 
— У Піварича досить серйозне розсічення — глибоке і велике. Я не можу сказати, в якому стані він перебуватиме і чи зіграє в четвер. Нам доведеться шукати якісь варіанти.
 
— Чи правдива інформація щодо Віди. Він нібито вже підписав контракт із «Бешикташем». Чи гратиме Домагой з португальцями?
 
— Він готуватиметься до того матчу...