Футбол. Завтра київське «Динамо» й «Олександрія» проведуть повторні поєдинки раунду плей-оф Ліги Європи. Нагадаємо, що перші матчі на полях суперника наші клуби зіграли внічию. Кияни на португальському острові Мадейра розійшлися миром з «Марітіму» (0:0), олександрійці в білоруському Борисові обмінялися забитими м’ячами з місцевим БАТЕ (1:1).
Не варто пояснювати, яке значення матимуть поєдинки у відповідь для наших клубів. Тут, як то кажуть, або пан, або пропав.

* * *

Півоборонець «Динамо» Олег Гусєв був у доброму гуморі після звитяги «Динамо» над «Сталлю» в чемпіонаті УПЛ (4:1).
— Від матчу з «Марітіму» потрібно чекати тільки перемоги. Іншого варіанту немає ні у нас, ні у вболівальників. Отже, маємо вигравати і виходити до групового раунду Ліги Європи, — сказав досвідчений майстер.
Либонь, усі футболісти «Динамо» такої самої думки. І на дуже важливе протистояння вони налаштуються відповідним чином. Сподіватимемося, що й із дисципліною у динамівців усе буде гаразд.
Свідченням того, що «Динамо» дуже сподівається потрапити до осіннього етапу Ліги Європи, стало продовження пошуку виконавців, котрі могли б посилити склад. З’явилася інформація про інтерес киян до оборонця хорватського клубу «Славен Белупо» Ніколи Катича (185 см, 80 кг), якому 10 жовтня виповниться 21 рік. Про це повідомляє Sportske. jutarnjі.hr.
У юного таланту контракт з нинішнім клубом до 2021 року. Крім «Динамо», на оборонця також претендує австрійський «Зальцбург». В особі Катича кияни бачать заміну ще одному хорвату Домагою Віді, який близький до переходу до стамбульського «Бешикташа».
Нікола почав виступати за «Славен Белупо» взимку минулого року. Зіграв у 29 поєдинках чемпіонату Хорватії, забив один м’яч, а також встиг провести чотири матчі в цьому сезоні. Він народився в Боснії, але за національністю хорват. 28 травня цього року в контрольному матчі проти Мексики він дебютував у складі національної збірної Хорватії.

* * *

А тим часом суперник лідера чемпіонату України «Марітіму», перед тим як вирушити до Києва, в третьому турі чемпіонату Португалії переграв «Боавішту» — 1:0. Гол забив Бебето, 58.
Мабуть, ця перемога підняла настрій підопічним Даніела Рамуша.

* * *

І насамкінець нагадаємо, що поєдинок «Динамо» — «Марітіму» обслуговуватиме суддівська бригада з Ізраїлю: рефері — Ліран Ліані; лайнсмени — Давід Еліас Біттон, Двір Шимон; четвертий арбітр — Алон Єфет. Делегат УЄФА — Ярослав Дудль (Чехія). Спостерігач арбітражу — Фреді Фотрель (Франція).

* * *

А от суперник «Олександрії» на власному полі в матчі 19-го туру чемпіонату Білорусі не зміг переграти клуб «Крумкачи» (Мінськ). До речі, мінчан тренує Олексій Кучук — син відомого в Україні фахівця Леоніда Кучука, котрий свого часу очолював київський «Арсенал» і кам’янську «Сталь», а тепер тренує «Ростов».
Уже в середині першого тайму господарі поступалися 0:2. Щоправда, після перерви БАТЕ зміг відновити рівновагу. Однак у середині другої половини зустрічі гості забили переможний гол.
БАТЕ — «Крумкачи». 2:3. Голи: Гордейчук, 48, Сігневич, 56 — Іванов, 20, 68, Філанович, 25.

* * *

Не виграла у Львові й «Олександрія», розійшовшись миром з «Карпатами» — 0:0. Як відомо, олександрійці поки що не виграли жодного матчу в шести турах чемпіонату УПЛ. Тому ми будемо не проти того, щоб підопічні Володимира Шарана здобули перемогу завтра на своєму стадіоні «Ніка».
Той матч розсудить чеська бригада арбітрів на чолі із Мірославом Зелінкою. Асистенти — Ян Патак, Онджей Пелікан, четвертий арбітр — Падек Пжигода. Делегат УЄФА — Майкл Епплбай (Англія).

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.