Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 7-й тур.


26 серпня. «Сталь» — «Зірка». 0:1. Київ. «Оболонь-Арена». 525 глядачів. Рефері — Балакін (Київська область). Гол: Прядун, 36. На 85-й хвилині Загальський («Зірка») не реалізував пенальті (воротар).
«Олімпік» — «Карпати». 0:0. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 800 глядачів. Рефері — Бондаренко (Одеса).
27 серпня. «Верес» — «Шахтар». 1:2. Львів. «Арена Львів». 7 027 глядачів. Рефері — Романов (Дніпро). Голи: Федорчук, 2 — Марлос, 55, Дентіньо, 89.
«Олександрія» — «Ворскла». 0:1. Олександрія. КСК «Ніка». 1 200 глядачів. Рефері — Кривоносов (Київ). Гол: Ребенок, 28.
«Зоря» — «Чорноморець». 5:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 2 608 глядачів. Рефері — Козик (Мукачево). Голи: Юрі, 2, 9, Гречишкін, 26 (п), Гордієнко, 40, Караваєв, 80.


***


Київське «Динамо» (з міркувань безпеки) вирішило не грати в Маріуполі проти однойменного клубу. Якщо киянам зарахують технічну поразку (0:3), то вони неодмінно оскаржать таке рішення в судах. Обіцяють дійти до спортивного арбітражного суду (СAS) в Лозанні (Швейцарія). І, кажуть, динамівці мають досить вагомі аргументи виграти цю суперечку.


***


Чимось особливим матч «Сталі» і «Зірки», котрим розпочався цей тур національної першості, не відзначався. Його долю вирішив єдиний влучний удар. Але був ще нереалізований пенальті (м’яч упіймав воротар «Сталі» Пеньков). До того ж поєдинок був досить нервовим. Під його завершення команди великими групами поштовхалися, кулаками помахали. Та, слава Богу, до бійки не дійшло.


***


Перемога над «Вересом» чемпіону далася дуже важко. Цього разу «Шахтар» діяв невиразно, явно нервував. А його наставник Паулу Фонсека влаштував справжню істерику, сперечався з рефері, який відпрацював нормально.


***


Полтавчани по краплині збирають мінімальні перемоги (здобули третю поспіль з однаковим рахунком) і зміцнюють своє турнірне становище. Вже й «Динамо» наздогнали.
А от олександрійцям поки що не до снаги виступати на двох фронтах — у національному чемпіонаті і Лізі Європи. Невдача в європейському турнірі, безумовно, негативно позначилася на психологічному стані колективу.


***


Перед матчем проти «Зорі» у відставку пішов тренер одеситів Олександр Бабич. А результат — розгромна поразка від луганчан...


«Зоря», схоже, починає приходити до тями після невиразного старту. Хотілося, щоб ця симпатична команда вийшла принаймні на рівень минулого сезону, в котрому був «бронзовий» фініш. Звичайно, ми також чекаємо від підопічних Юрія Вернидуба успішного виступу в груповому раунді Ліги Європи. Хоча, нагадаємо, суперники у команди доволі сильні — «Атлетік» (Більбао, Іспанія), «Естерсунд» (Швеція) та «Герта» (Берлін, Німеччина).


Окремо зазначимо, що голом відзначився Караваєв, котрий повернувся після турецьких «поневірянь». Цей футболіст неодмінно посилить гру «Зорі». Та й виступати в збірній він, либонь, надії не полишив.