У Полтаві здали в експлуатацію гуртожиток для медичних працівників. Він постав у реконструйованій частині будівлі, яка належить обласному Інституту післядипломної педагогічної освіти.


Потреба у такому «гніздечку» для медиків, насамперед молодих, в обласному центрі відчувалася досить гостро. Адже дійшло до парадокса: в якомусь віддаленому райцентрі чи селі випускникові профільного навчального закладу, молодому спеціалісту сьогодні одержати житло простіше, ніж у Полтаві. Зрештою, туди, у глибинку, молодих лікарів і заманюють окремими упорядкованими помешканнями. А в обласному центрі з його медичним вишем, вважалося, достатньо своїх, місцевих... За таких обставин дефіцит кадрів та їх високу плинність почали відчувати навіть у провідних тамтешніх медзакладах.


Щоб зробити бодай перший крок до розв’язання цієї проблеми, в ОДА та облраді вирішили реконструювати досить занедбану частину згаданої восьмиповерхової будівлі. На це з обласного бюджету виділили майже 16,5 мільйона гривень. У гуртожитку замінили мережі життєзабезпечення, вікна та ліфт, утеплили стіни, виконали внутрішнє оздоблення, полагодили сходові клітки. Водночас облаштували стоянку для автомобілів і прибудинкову територію. Кімнати також умеблювали. Щоправда, вони поки що не заселені. Це буде зроблено після того, як у колективах медиків серед потенційних претендентів на житло визначать щасливчиків.


Загалом у гуртожитку налічується 47 звичайних кімнат і 4 сімейні. Тож сюди заселять відразу 86 осіб. Керівники регіону та медичної галузі області, котрі взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття оновленого гуртожитку, заявили також про те, що вони розмірковують над тим, як здешевити вартість проживання в ньому молодих спеціалістів із невисокими зарплатами. Одним із варіантів може бути часткова компенсація оплати за комунальні й інші послуги з бюджетів медичних закладів.

Полтава.