СЄВЕРОДОНЕЦЬК:

На Луганщині до перших класів загальноосвітніх шкіл 1 вересня підуть 5578 дітей, а до одинадцятих — 3013. За останні два роки кількість школярів області в умовах проведення АТО залишається стабільною. Так само дещо стабілізувалась і кількість учнів з тимчасово непідконтрольної частини області, які вчаться в українських школах екстерном. Зокрема, у 2016—2017 навчальному році українську освіту в області здобували 747 школярів, які живуть на тимчасово окупованій території, з них 228 випускників 11-х класів і 370 — дев’ятих. Ті, хто склали ЗНО, стали вступниками вишів, решта звернулися до освітніх центрів області.

За словами директора департаменту освіти і науки ОДА Юрія Стецюка, від абітурієнтів з непідконтрольних територій у вступний до вишів період надійшла майже тисяча звернень. Оскільки процес вступу остаточно не закінчився, чиновник не зміг оприлюднити кількість молоді, яка здобуватиме освіту в українських навчальних закладах.


Юрій Стецюк також повідомив, що в області визначено чотири школи, які у новому навчальному році братимуть участь у дослідно-експериментальній роботі за темою «Реалізація інтегрованого підходу в початковій освіті в контексті Концепції Нової української школи».