СЄВЕРОДОНЕЦЬК:

Відкриття консультативної поліклініки КУ «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» (на знімку) у житті Луганщини називають знаковою подією. 

 


Її звели ще у 1989 році, але недобудували. Обласна влада поставила собі за мету відновити поліклініку. Для цього з обласного бюджету було виділено 10,6 млн. грн. і 5,6 млн. становила субвенція з держбюджету. І ось поліклініка готова обслуговувати жителів не лише свого району, а й сусідніх — Міловського, Марківського та Біловодського. Будова зведена із застосуванням енергозберігаючих технологій, оснащена пандусами та кабінетами для людей с особливими потребами. Пацієнтів обслуговуватимуть 30 лікарів, 43 представники середнього, 23 — молодшого медичного персоналу. За добу вони зможуть прийняти до 450 пацієнтів.


Завдяки відкриттю закладу істотно підвищиться якість надання лікарської допомоги населенню району, кількість якого становить 47 тисяч осіб. Також медики обслуговуватимуть вимушених переселенців з інших територій, яких в районі зареєстровано понад 20 тис.


Фото прес-служби ОДА-ВЦА.