Сєверодонецьк:

Після відкриття нової 134-метрової радіотелевізійної станції, розташованої неподалік села Бахмутівка Новоайдарського району на Луганщині, мешканці всіх населених пунктів уздовж лінії розмежування отримали змогу приймати 12 каналів українського телебачення та слухати програми українського радіо.

 

Понад те, радіус дії передавачів станції, який становить 60 кілометрів, тепер забезпечує українським телерадіомовленням і тимчасово окуповані населені пункти Станично-Луганського, Попаснянського районів, а також Луганськ, Голубівку, Кадіївку, Алчевськ, Брянку, Первомайськ, Слов’яносербський, частково Перевальський та Лутугинський райони. За інформацією, яка надходить з тимчасово окупованих територій, український сигнал у часи впевненого прийому працює навіть у Довжанську (колишній Свердловськ), доходячи у радіусі до 80 кілометрів.


Як повідомляють деякі мешканці Луганська, можливість дивитися українські канали додає їм сил і впевненості, що окупована частина Луганщини незабаром повернеться додому. А повна трансляція військового параду ЗСУ у Києві, яку вони змогли подивитися по телевізору, стала своєрідним подарунком на День Незалежності України.


Ще луганчани хотіли б дивитись і Луганське обласне телебачення. Така можливість у них з’явиться наприкінці вересня, запевняє директор філії ПАТ «НСТУ» «Луганська регіональна дирекція» Андрій Шаповалов. Один цифровий передавач уже встановлено, і незабаром з’явиться аналоговий. А тим часом творчий колектив ЛОТу готує спеціальні програми, вносить зміни до сітки новин та коригує інформаційний блок, націлюючись на аудиторію тимчасово непідконтрольних територій.


До речі, відтоді як запрацювала радіотелевізійна станція, генеральний директор ЛОТу отримав багато телефонних дзвінків від своїх знайомих, котрі мешкають у Луганську. Вони не приховували своїх радощів з приводу того, що матимуть можливість дивитися всеукраїнські та обласні передачі, і дякували українській владі за «вдало проведену атаку на ідеологічному фронті». Були й погрози через те, що замість каналу «Домашній» з’явився «укропський», і скарги на те, що канали тепер доводиться перемикати. Але, як стає очевидно, український сигнал, що з’явився в ОРЛО, виявився справді дієвою зброєю. Причому інформації про те, що «ЛНР» наш сигнал глушить, поки що немає.