Сєверодонецьк:

У Сєверодонецьку на площі Перемоги відзначили 74-ту річницю визволення Луганщини від фашистських загарбників. Саме з цієї території розпочалася героїчна історія визволення України. Майже півтора року з липня 1942-го область перебувала під фашистської окупацією. За цей час понад 100 000 осіб були закатовані нацистами, 70 000 луганчан примусово були відправлені на каторжні роботи за межі країни. Величезна кількість військових і мирних жителів зникли безвісти. Один із них — мешканець Кремінної військовий льотчик Іван Севрюк. У повітряному бою в районі Синявино молодший лейтенант Севрюк на І-16 пішов у бік Шліссельбурга і не повернувся.


Протягом семи десятків років дружина, а потім і син шукали льотчика, але безрезультатно. І ось через 76 літ під час планових робіт із пошуку непохованих бійців випадково виявили військовий літак часів Другої світової війни.

Технічний номер допоміг визначити приналежність літака і встановити ім’я військового. Останки льотчика незабаром передадуть на батьківщину, в Кремінну, де сім’я і громадськість поховають його з усіма почестями.