СЄВЕРОДОНЕЦЬК:

Співробітники СБУ затримали «екс-директора» ЗАТ «Луганський патронний завод», яка працювала на «ЛНР». Жінка поїхала в Кременчук Полтавської області з «діловим візитом» і там потрапила до рук правоохоронців.

 

За даними спецслужби, на посаду в. о. директора заводу жінка була призначена в червні 2014-го наказом «прем’єр-міністра» ЛНР» і виконувала незаконні вказівки Болотова і Стрєлкова. Зокрема, провела інвентаризацію понад 14 млн. патронів до вогнепальної зброї, які зберігалися на підприємстві. Крім того, на потужностях заводу налагодила виготовлення ще майже 2 млн. патронів різного калібру. Боєприпаси передавались «для потреб армії «Новоросії» і використовувалися під час бойових дій проти сил АТО.


Після чергової зміни «керівництва» в «ЛНР» жінка була звільнена з посади і тривалий час переховувалася від правосуддя на непідконтрольних владі територіях Донбасу і в Росії. Затриманій оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.