Кількість ворожих обстрілів знову збільшилася. За останню добу (станом на ранок 05.09) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, основне напруження зберігається на донецькому напрямку. Тут зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів окупанти чотири рази відкривали вогонь у районі Зайцевого, двічі — неподалік Пісків. В Авдіївській промзоні, біля Кам’янки та шахти «Бутовка» вони застосовували гранатомети.


На маріупольському напрямку бойовики продовжили провокації на околицях Водяного. Також під гранатометним вогнем опинилися позиції на підступах до Лебединського, Широкиного та Мар’їнки. Терористи тричі били з великокаліберних кулеметів по опорних пунктах біля Талаківки. На луганському напрямку ворог відкривав вогонь з різних видів зброї у районі Кримського, Станиці Луганської та Малинового.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя):


«Ситуація під контролем. Обстріли орки ведуть переважно вночі. Гатять з великокаліберних кулеметів, гранатометів. Утім, це фактично тиша. Вогонь навіть не відкриваємо, просто спостерігаємо за ворогом. Коли вони б’ють зі 120-го калібру і влучно по нас, то тоді показуємо свої зуби.... Однак російські найманці за час «шкільного перемир’я» міномети не використовували. Доки триває, так би мовити, режим тиші, облаштовуємо свої позиції. Закопуємося дедалі глибше, оскільки розуміємо: війна надовго. У підрозділі усі хлопці живі й здорові».


Як зазначили вчора в прес-центрі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, російські найманці продовжують обстрілювати наших військових. «Лише у 2017 році на території Луганської області було зафіксовано понад 2300 обстрілів з боку бойовиків, 34 військовослужбовці загинули. За цей час дістали поранення 200 осіб, із них 10 — цивільних», — повідомили там.


Нагадаємо, днями Інформаційно-аналітичний центр нацбезпеки повідомив, що протягом літа 2017 року під час бойових дій на сході країни загинуло 55 військовослужбовців Збройних Сил України, поранення дістали 269 захисників. «Найбільше втрат армія зазнала за перший місяць літа — у червні загинули 23 військовослужбовці, поранень зазнали 111 учасників антитерористичної операції. У липні загинули 22 захисники України, ще 80 дістали поранення. У серпні загинули 10 бійців, поранень зазнали 78 учасників АТО», — зазначили в центрі.