У цьому матеріалі ми наводимо витяги з повідомлень, які відправляють нам до редакції наші співвітчизники, що залишилися на окупованій території.


— Не відношу себе до захисників людей із нетрадиційною сексуальною орієнтацією, однак і їх затятим противником себе теж не назву, — пише луганчанин Роман К. — Приблизно такої ж логіки до війни дотримувалися більшість жителів міста. У Луганську навіть спокійно існувала організація, яка об’єднувала місцеве гей-співтовариство «Мій світ». Вони проводили різні акції, прес-конференції... Максимальна реакція на це в луганчан зводилася до сальних жартів із бридливим виразом обличчя. Але на покази «мод» широко відомого «треш-модельєра світу» (як він сам себе називає) Михайла Коптєва приходили в ДК залізничників подивитися навіть місцеві «реальні пацани». А як же ж, адже в епатажних шоу Коптєва більша половина моделей була жіночої статі, до того ж, м’яко кажучи, слабко одяг-
нена...


Усе змінилося з приходом війни. Цих переважно невинних людей стали переслідувати. Їх виловлювали на вулицях і там прилюдно жорстоко били, а після забирали кудись. У нас у будинку навпроти жив один хлопець.

Одягався він яскраво та і його жінкоподібні манери висловлюватися привертали до себе увагу. Чи був він геєм, чи ні, я не знаю, але його зовнішнього вигляду було достатньо, щоб перед його ж під’їздом якісь люди у військовій формі з автоматами так його побили, що навіть дві наступні зливи не змили потім з асфальту сліди крові. Подальша його доля мені не відома. Сподіваюся, що він живий...


— Понад рік тому скандально відомий своєю «любов’ю» до геїв російський депутат із Санкт-Петербурга Віталій Мілонов запропонував владі «ДНР» і «ЛНР» прийняти «жорсткий закон», який би забороняв «нетрадиційні стосунки», — пише з Луганська Олена Р. — Що, власне, й було зроблено. Однак треба визнати, що не для всіх «нетрадиціоналістів» цей «закон писаний. Той-таки Коптєв залишився жити в Луганську й поки що не планує залишати його. Коли приблизно рік тому я його побачила в місті, то дуже здивувалася, знаючи, як «влада» ставиться до таких, як він. На що Мишко зізнався, що в нас тут є винятки, які дають йому можливість ще й непогано жити. І за всієї офіційної «ворожості» до місцевих геїв, досить лояльно ставляться до «добровольців» із такою само орієнтацією, котрі приїжджають повоювати за «російську весну» на Донбасі. А вже тут один одного вони знаходять через Інтернет. Особливо активно, за словами Мишка, на сайтах знайомляться «ополченці-москвичі». До того ж серед них не тільки рядові бойовики, а є й високопоставлені чиновники, яких із РФ московські куратори «ЛНР» відправили будувати тут «русский мир».


Цей факт, можливо, пояснює інформацію, яку оприлюднили в «ЛНР» напередодні нового навчального року


— Ми були шоковані довідавшись, що з цього року як експеримент у двох загальноосвітніх школах Луганська буде роздільне навчання хлопчиків і дівчаток, — написала нам луганчанка Світлана О. — А наступного року (коли мій син піде до школи) така практика навчання, швидше за все, стане повсюдною. У мене давно була підозра в таємній пристрасті до одностатевого кохання в самого Плотницького, але до чого тут наші діти!..