Учора в приміщенні Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВІСУ) відбувся брифінг, присвячений відкриттю першої у країні спільної магістерської програми зі «Спортивної журналістики» (гарант — Анастасія Волобуєва). Її організатори — НУФВІСУ та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Навчання у магістратурі розпочали дев’ять студентів, курс розрахований на рік і чотири місяці.


Обговорювали такі теми: питання розуміння суті спортивної журналістики та її місця в сучасному суспільстві; загальні тенденції і перспективи розвитку українських спортивних медіа; підвищення якості та об’єктивності подачі спортивних матеріалів; формування образу держави через спорт і спортивні медіа; співпраця у межах магістерської програми з профільним міністерством, НОК України, федераціями тощо.


Участь у заході брали Євгеній Імас — ректор НУФВІСУ, Володимир Бугров — проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка, Ілля Шевляк — президент Спортивного комітету України, Роман Вірастюк — директор департаменту олімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту, Володимир Різун — директор Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, Людмила Радченко — учасниця Олімпійських ігор у Римі, журналістка та інші.


Серед запрошених — провідні науковці у галузі журналістики та спорту країни, викладачі, представники Міністерства освіти та науки, Міністерства молоді та спорту, Національного олімпійського комітету, Олімпійської академії України, спортивних федерацій, журналісти, студентство.


Модератор події — Михайло Волобуєв, президент Асоціації спортивних журналістів України, член НОК України.