СУМИ:

Власники корів із села Шевченкове Конотопського району влаштували пікет біля стін Конотопського молокопереробного заводу. Селяни кажуть, що підприємство вже понад рік не розраховується з ними за здане молоко. За цей час накопичилась значна сума боргу, і гроші знецінюються. Ніхто з керівництва заводу до людей так і не вийшов.


До протестної акції селян спонукала публікація у одній із місцевих газет, на яку відреагувала прокуратура Сумщини. Окрім них, Конотопський молокозавод заборгував значні кошти за сировину ще й сільгосппідприємству «Радгосп Шевченківський». Ідеться про 4,5 млн. грн. Минулого року з метою стягнення цього боргу сільгосппідприємство звернулось до суду. Суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позов і зобов’язали молокозавод виплатити заборговані мільйони, але той і досі цього не зробив. Незважаючи на те, що відкрито і відповідне виконавче провадження, бо сільгосппідприємство через ігнорування молокозаводом судового рішення звернулось до Державної виконавчої служби. Тож нині цією справою безуспішно займається Головне територіальне управління юстиції у Сумській області.


Як повідомив начальник відділу прокуратури Сумської області Денис Сірик, за фактом невиконання судового рішення кримінальне провадження розпочате ще й Конотопською місцевою прокуратурою. Відтак власники корів із села Шевченкове не сумніваються, що рано чи пізно приватному акціонерному товариству «Радгосп Шевченківський» борг повернуть. Але чи віддадуть коли-небудь гроші за здане молоко селянам? Попіклуватися про них нікому — не роблять цього ні судді, ні прокурори, ні державні виконавці, ні навіть журналісти. Може трапитись і так, що коштів на повернення боргу індивідуальним здавачам молока не вистачить.