Останні декілька днів бойовики збільшили кількість обстрілів на Донбасі. Лише за останню добу (станом на ранок 8.09) бойовики 25 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, неспокійно було на донецькому і маріупольському напрямках. Здебільшого ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю. У декількох випадках, коли була пряма загроза життю наших військових, сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Російські найманці тричі обстріляли опорні пункти поблизу Широкиного. Гранатомети вони застосували біля Павлополя і Лебединського. А з озброєння БМП били на підступах до Старогнатівки.


На донецькому напрямку гатили з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік Авдіївки та шахти «Бутовка». На Луганському — зберігалася тиша.


«Незважаючи на значну деескалацію збройного протистояння, окупанти тримають під прицілом майже кожен наш опорний пункт і регулярно ведуть прицільний вогонь», — зазначив учора ЗМІ речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.


За даними групи «Інформаційний спротив», останні декілька днів ворог активно перекидає техніку до Донецька. Так, по трасі Н-21 у напрямку Шахтарська і Донецька через Сніжне за добу пройшло до 20 вантажних тентованих і бортових автомобілів. Серед вантажу, що перевозився, — ящики з боєприпасами і спорядженням, ліс-кругляк, польові кухні. В районі Макіївки зафіксовано перекидання окупантами бронетехніки: загалом не менше п’яти одиниць ББМ. Крім того, у складі колони — два «Урали». При цьому МТ-ЛБ — без штатних кулеметів. В районі Лутугиного окупанти переганяли чотири танки типу Т-72 на південний напрямок в бік Круглика», — йдеться в повідомленні групи.