Свято Миру та Єдності під гаслом «Станиця Луганська — це Україна» відбулося на головній площі біля районного Будинку культури, і його змогли побачити мешканці Луганська, які прибули на українську територію у своїх справах. Учасники свята оглянули фотовиставку-презентацію громад району, оцінили роботи заслуженої майстрині народної творчості України Тетяни Коновал, подивилися виступ української співачки Анжеліки Рудницької.

Головним об’єктом уваги на святі традиційно були діти. Для них було підготовлено велику розважальну програму — конкурси, атракціони та інші розваги. Український мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець, поет, музикант, багаторічний дослідник дрогобицької дерев’яної церкви святого Юра Лев Скоп провів майстер-клас із малювання янголів. До цього долучилися не лише діти, а й дорослі.


Попасна відзначила Свято Миру осінньою толокою. Жителі влаштували прибирання парку і мікрорайонів міста. На роботи з благоустрою заздалегідь було запрошено усі небайдужих, хто бажає бачити Попасну і район чистими та затишними. До ініціативи долучилися підприємства, організації, школярі, військовослужбовці та представники громади. Загалом у толоці взяли участь понад 500 осіб. Було проведено обрізку дерев, прибирання трави, листя та сміття. А після закінчення цього трудового свята військовослужбовці пригостили учасників смачним кулішем.

 

Тетяна Коновал та Лев Скоп.

Фото прес-служби Станично-Луганської РДА.