ПОЛТАВА:

В обласному центрі завершився конкурс професійної майстерності серед працівників «Полтававодоканалу» та «Кременчукводоканалу». Цього разу його уперше влаштували на площі перед головною адмінбудівлею обласної влади. Підтримати учасників прийшли не лише родичі, знайомі, колеги, а й мешканці та гості Полтави, керівники регіону.


Звання «Кращий за професією» виборювали слюсарі, зварники, машиністи екскаваторів, водії автотранспортних засобів і автокранів, електромонтери, бухгалтери та контролери. Конкурсні завдання для них найчастіше моделювали реальні ситуації. З ними належало впоратися якісно і швидко.


Як і очікувалося, найбільш видовищними серед них видалися ті, під час виконання яких доводилося маневрувати за допомогою потужної техніки. Скажімо, машиністи екскаваторів ковшем знімали баскетбольного м’яча зі стійки, забивали шкіряну кулю в невеликі футбольні ворота й навіть розбивали куряче яйце у скляній чарці. При цьому, звісно, треба було не зачепити й не пошкодити «допоміжні» предмети. Філігранна майстерність конкурсантів особливо захопила малечу...


Зрештою, не обходилося без емоцій і на тих майданчиках, де працювали слюсарі, електрогазозварники та інші професіонали. У п’яти номінаціях кращими фахівцями своєї справи авторитетне журі визнало представників «Полтававодоканалу», три найвищі нагороди повезли додому їхні колеги з Кременчука. 

 


На знімку: під час професійних змагань електрогазозварників.


Фото автора.