Три тисячі чоловіків віком від двадцяти до шістдесяти років заплановано призвати на Закарпатті протягом четвертої хвилі мобілізації. З двадцятого по тридцяте січня відбуватиметься проходження медичних комісій у райміськвійськкоматах. До лютого триватиме призов та відправка у навчальні центри. Потім до 15 березня призвані військові проходитимуть вишкіл у навчальних центрах згідно з спеціальностями. Опісля, до кінця березня, триватиме бойове злагодження у складі підрозділів, а з початку квітня — відправка у військові частини. Про це повідомив на брифінгу в Ужгороді Закарпатський облвійськком полковник Іван Васильцюн.

«Минулого року за трьома хвилями мобілізації до Збройних Сил та інших військових формувань України призвано майже три тисячі закарпатців. На понад тисячу осіб уже подано документи для надання статусу учасника бойових дій», — розповів полковник.

Були й випадки ухилення від призову. Таких торік зафіксовано майже півтисячі. Минулого року в зоні проведення АТО загинуло 49 закарпатських військовослужбовців ЗСУ, чотири прикордонники та двоє наших краян, які несли службу у добровольчому батальйоні «Айдар».

А заступник облвійськкома, начальник відділу з роботи з особовим складом Петро Марко додав, що пріоритет у призові надаватиметься тим військовозобов’язаним, які вже проходили службу, добровольцям і тим, хто тимчасово не працює.

Фото надане прес-службою облдержадміністрації.

Зліва направо: Петро Марко, Іван Васильцюн та помічник командира військової частини з артилерії, учасник АТО капітан Денис Волошин.