За останню добу (станом на ранок 22.09) бойовики 16 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку вони обстрілювали укріплення у районі Авдіївської промзони, Новоселівки Другої та Майорська.


На маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів окупанти двічі били поблизу Водяного, а з протитанкових гранатометів працювали по околицях Гнутового. Під ворожим вогнем опинилися також укріплення ЗСУ біля Павлополя. На луганському російські найманці випустили 6 мін калібру 82 мм та застосовували автоматичний гранатомет і кулемет на підступах до Кримського.


За даними керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, на окупований Донбас з Сирії перекинули групу спецназу російської федеральної служби безпеки. «У Сєдовому на Донеччині від початку вересня розташована група спецназу ФСБ РФ з умовною назвою «Град». Бойовики, які входять до групи, перебували на території Новоазовського району 2014 року, брали участь у його захопленні і боях з підрозділами полку Національної гвардії України «Азов». Згодом спецназ перекинули до Сирії, після чого знову повернули на Донбас», — повідомив він на своїй сторінці у Фейсбуці.


Як зазначили днями в прес-службі Міноборони, попри збройні провокації, наші військові розміновують прилеглі до зони бойових дій ділянки. На маріупольському напрямку вони за день обстежили понад чотири гектари територій, виявили і знешкодили дві сотні вибухонебезпечних предметів. На Луганщині сапери разом із британськими фахівцями розміновують поля і ферми.