Урочистості з нагоди 145-ї річниці від дня народження відомої української оперної співачки уродженки Тернопілля Соломії Крушельницької (на знімку) відбулися в обласному центрі біля її пам’ятника. Участь у них взяла мистецька громадськість, духовенство, представники влади, народний депутат України Роман Заставний, колектив Тернопільського музичного училища імені Соломії Крушельницької.

 


— Внесок Соломії Крушельницької у світову культурну спадщину грандіозний, – сказав заступник голови ОДА Ігор Вонс. – Своїм унікальним голосом вона підкорила європейську аудиторію, проте не припиняла гастролювати Україною і присвячувати свої виступи Тарасові Шевченку та Іванові Франку.


— Тернопілля – благословенний край, бо народжує таких великих людей, як Соломія Крушельницька, — зазначив заступник голови облради Любомир Крупа. — Маючи талант та світове визнання, вона завжди наголошувала, що є українкою.


Також у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулося погашення ювілейної марки, присвяченої 145-річчю Соломії Крушельницької, та відкриття виставки «Вагнерівська примадонна ХХ століття».