Виконання робіт на трасі М-04 Знам’янка – Луганськ — Ізварине, де триває поточний середній ремонт, вкотре перевірили в Олександрійському районі на Кіровоградщині.

За словами начальника обласної Служби автомобільних доріг Вадима Коюденка, на 40—51-му кілометрі шляху з Олександрії на Дніпро майже завершили укладання нижнього шару асфальту. Розпочато роботи на ще 11 км. Готові 22 км планують здати в експлуатацію наприкінці жовтня.
«Останні роки проводилися переважно ямкові ремонти дорожнього покриття. Сьогодні ми фактично будуємо нові дороги, — наголошує голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. — Цей відтинок перебуває у найжахливішому стані. Ми не дозволимо, щоб на території області були такі дороги».
Як повідомляє прес-служба ОДА, на відрізку дороги М-04 завдовжки шість км (45—51-й км) роботи з регенерації дорожнього покриття вже виконані. Нині дорожники укладають нижній шар асфальтобетону. За оцінками фахівців, виконання робіт на цьому об’єкті становить 45%.
Ремонтують і шляхопровід через залізничний міст, що розташований на 40-му км цієї автотраси. Тут уже завершено бетонування опор, улаштування опалубки і бетонних блоків, заміну балок, укладання монолітних плит. Оперативне виконання робіт становить майже 70%. Ввести об’єкт в експлуатацію заплановано в середині листопада.
Водночас із середини вересня на цій трасі працює і пересувний пункт габаритно-вагового контролю, за час роботи якого вже перевірено понад 1,5 тис. транспортних засобів, виявлено понад 600 порушень.

Петро МЕЛЬНИК.

 

ДОВІДКОВО

Ремонт траси Знам’янка — Луганськ — Ізварине розпочався торік. Загальна довжина цієї дороги Кіровоградщиною становить майже 66 кілометрів, з яких уже відремонтовано 36 км.
Цьогоріч на ремонти, експлуатацію та будівництво доріг Кіровоградська область має понад 700 млн. грн., зокрема за рахунок перевиконання митних надходжень та з обласного бюджету.

 

ТИМ ЧАСОМ

Народний депутат Надія Савченко поскаржилася на своїй сторінці у Фейсбуці на ще одну дорогу, що теж пролягає Кіровоградщиною. Н 14 — дорога національного значення Олександрівка – Кропивницький — Миколаїв — є основним шляхом мiж Кiровоградською та Миколаївською областями і не тільки.
«Основним призначенням траси Н 14 є доставка зернових з аграрних областей до портів в Миколаївськiй області. Фури з причепами йдуть з постійним перевантаженням і розбивають дорогу. За полотном уже давно ніхто не доглядає, що є злочинним упущенням «Укравтодору» i уряду України! — зауважує народний депутат. — Траса в жахливому стані, що спричиняє багато аварій з перекиданням машин».