Батько та син Михайло та Ростислав ВОРОНКИ — художники з Радивилова, що на Рівненщині, — представили в Німеччині спільну виставку картин, яку вітчизняні та зарубіжні мистецтвознавці охрестили мистецькою цікавинкою. 

Відтоді, як у 1998 році здобув художню освіту на факультеті декоративно-ужиткового мистецтва Львівської національної академії мистецтв, Ростислав Воронко часто представляє свої творчі доробки в галереях та на виставках у Німеччині.  Останнім часом із Німеччиною його пов’язує постійне проживання та реставраційна діяльність. Там він відновлює вікову бутність храмів, повертає до життя старовинні ікони. Завдяки йому, зокрема, набули нового світобачення гравюри знаного бельгійського майстра Середньовіччя Яна Саделера. А ще Ростислав натхненно пише власні картини.
Тим часом у Радивилові не припиняє творити Михайло Воронко — глава художньої родини. А яким наяву є художній світ сина та батька, Воронки вирішили представити на першій спільній виставці у Франкфурті-на-Одері.  Загалом виставку Воронків відвідало й високо оцінило більш як тисяча шанувальників мистецтва.

Євген ЦИМБАЛЮК.
Фото автора.

Млинів Рівненської області.