Боздоський парк в Ужгороді минулої неділі перетворився на територію дитинства з десятками локацій для активного відпочинку, велоперегонами та пізнавальними заходами.

Фото надані прес-службою міськради.

Сотні юних учасників фестивалю «Антиспінер» поринули у світ дворового дозвілля: стрибали зі скакалками, грали у класики, квадрат та футбол, складали кубик Рубіка... На імпровізованих трибунах вболівали  за своїх вихователі, вчителі, друзі і родичі. Таким гамірним міський парк не був давно. І хоч ігри були дитячими, але медалі та кубки — справжнісінькими!
Одночасно парком простяглися велотраси для швидкісних заїздів, із перепонами, масових велостартів. У велоперегонах брали участь дітки від двох рочків, які разом зі своїми рідними ще раз довели: Ужгород — велосипедне місто. Організатори велолокацій — клуб «Лідер» за підтримки міськради — нагородили найспритніших медалями, грамотами та подарунками.
На просторій зеленій галявині розгорнулася «Територія щастя» від ГО «Щасливі діти». Тут було на що подивитися, чого навчитися і чому порадіти. Дітвора вітала рідне місто з днем народження — малювала листівки, стіннівки, виготовляла тематичні сувеніри. Неймовірне захоплення викликало знайомство з робототехнікою. А ще юні гості свята вивчали іноземні мови та мову жестів, малювали, виготовляли ляльки-мотанки, будували замки з піску, танцювали зумбу просто неба... А дорослим запропонували долучитися до тренінгів та лекцій із дитячої та сімейної психології. 
Веселе та драйвове свято для дітей тривало аж до вечора, а його відвідувачі висловилися за те, щоб таке дозвілля для містян стало доброю традицією.

Алла КОХАН, Василь НИТКА.

Ужгород.