Заправник однієї зі станцій у Софії Христо Димитров став героєм соціальних мереж і рекордсменом за переглядами у Фейсбуці відеозапису з його участю.


Пізно ввечері на заправку заїхали болгарські «мажори», щоб наповнити бак бензином. Поки водій оплачував вартість пального, один із пасажирів вийшов з автомобіля із запаленою сигаретою у зубах. На зауваження працівників АЗС, що курити біля заправних автоматів категорично заборонено, він не відреагував і продовжував пускати дим їм в обличчя. Тоді Христо Димитров взяв вогнегасник і направив струмінь піни на сигарету порушника. Звісно, і «мажор», і салон автомобіля накрило піною. Молодики спочатку намагалися загрожувати Димитрову й вимагали оплатити вартість футболки, яка, за їхніми словами, більша, ніж місячна зарплата заправника, але під’їхала викликана свідками поліція і «розрулила» ситуацію.


«Сам не розумію, що мене підштовхнуло узятися за вогнегасник. Швидше за все, пофігізм і небажання юнака реагувати на прохання не курити. Але він тримався демонстративно й поводився, як у барі чи в себе вдома. Мене це просто шокувало... Він і його дружок навіть намагалися змусити мене чистити салон їхньої машини. Вони поводилися агресивно, але тільки на словах. А потім під’їхала поліція... Тепер буде на кілька людей менше, які наважують курити на бензозаправках», — прокоментував те, що сталося, Христо.


До речі, жителі Софії, та й усієї Болгарії (сюжет і інтерв’ю з Христо Димитровим показали по центральному телеканалу), яким нахабність курців»мажорів» стоїть уже поперек горла, схвалили вчинок заправника, який, можливо, попередив пожежу, від якої б постраждали й інші автомобілі, що стояли на заправці. А власник АЗС віддячив свого рішучого співробітника дорогим подарунком — величезним телевізором.