Запровадити ефективне державне управління в транспортній системі, забезпечити надання якісних послуг та провести інтеграцію галузі до міжнародної мережі. Такі основні напрями Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року, проект якої представили в Закарпатській ОДА.

Наскільки це важливо для нас, як для великої транзитної європейської держави і для Закарпаття, що межує з чотирма країнами ЄС, свідчить уже саме коло учасників обговорення цього важливого документа. Воно відбулося, інформують з облдержадміністрації, за участю заступника міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктора Довганя, голови  ОДА Геннадія Москаля, першого заступника голови облради Йосипа Борто, ужгородського міського голови Богдана Андріїва, ключового експерта проекту технічної допомоги ЄС «Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії» Альберта Бергонзо, директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та  інфраструктури ОДА Едуарда Маляра, керівників обласних служб і установ, представників  райдержадміністрацій та міськвиконкомів.


На брифінгу, який передував офіційній презентації проекту стратегії, заступник міністра Віктор Довгань назвав основними інфраструктурними проектами для Закарпаття будівництво об’їзних доріг до кордону з Угорщиною, відновлення повноцінного функціонування Міжнародного аеропорту «Ужгород», розвиток залізничної інфраструктури, зокрема налагодження швидкісного сполучення цього прикордонного регіону України з угорською столицею і далі.