У жовтні у ФРН набули чинності пункти Положення про використання безпілотних літальних апаратів. Відтепер для цього необхідні документи, котрі підтверджують право на дистанційне керування дронами, та ідентифікаційні таблички для самих безпілотників.
Як повідомило видання «Живий Берлін» з посиланням на міністерство транспорту, такі водійські права потрібні для керування дронами вагою від 2 кг. Якщо особа має чинну ліцензію пілота, то права запускати важкі безпілотники вона набуває автоматично. Всім іншим слід скласти іспит та одержати відповідний документ, який набере чинності як повітряні водійські права.
Документ видається на п’ять років. Одержують його в спеціалізованому навчальному центрі з сертифікацією федерального відомства цивільної авіації. Скласти іспит та оформити «права» можливо також онлайн. Вони видаються особам, не молодшим за 16 років. Утім, із 14 років можна одержати документ, котрий дозволяє керування авіамоделями. Такий дозвіл оформляється у місцевому повітряно-спортивному товаристві.
Для запуску дронів та авіамоделей вагою від 15 кг потрібні також польотні дозволи територіальних відомств, котрі контролюють повітряний простір. У нічний час дозвіл необхідний і для легких систем.

Берлін.