Делегація з Львівської області взяла участь у 59-й Міжнародній машинобудівній виставці у місті Брно (Чеська Республіка). Це найбільший галузевий огляд продукції і технологій у Центральній та Східній Європі, на якому представлено понад 1600 експонатів і який збирає більш як 80 тисяч учасників. Головний акцент на цьогорічній виставці зроблено на презентації науково-дослідних розробок для промислового використання та новітніх технологій.

 

У межах виставки відбулися також «Дні України», участь у яких взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. Як повідомила прес-служба ОДА, очільник області відзначив широкі можливості для взаємовигідного співробітництва між Україною і Чеською Республікою. Львівщина має численні пропозиції для розширення цієї співпраці. Вже зараз тут успішно працюють 20 підприємств із чеським капіталом.

 

Олег Синютка розповів, що Львівська область взяла курс на розвиток сільського господарства, альтернативної енергетики, ІТ-сфери та відкриття великих промислових підприємств. І особливу зацікавленість регіон має у співпраці з Південно-Моравським краєм, який є важливим центром машинобудування не лише в Чехії, а й у Європі.

 

Останніми роками продукція львівського «Електрону» експортується до Чехії.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України