Україна та Республіка Мальта розширять співпрацю у галузі охорони здоров’я, фармакології, спорту та енергоефективності. А з наступного року (за уточненням речника глави нашої держави С. Цеголка, з весни) між країнами стартує пряме авіасполучення. Про це вчора домовилися український і мальтійський президенти Петро Порошенко та Марі-Луїз Колейро Прека під час її державного візиту до нашої країни.


П. Порошенко на спільній прес-конференції повідомив, що в рамках українсько-мальтійських відносин Київ також зацікавлений у розвитку інжинірингових послуг та будівництві інфраструктури. Сторони домовилися про створення на Мальті сервісного центру для обслуговування літаків «Антонов». Глава держави запросив Валлетту до участі в моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі, а також зазначив, що Мальта як надійний партнер стає ближчою до України.


Президент подякував Валлетті за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, за чітку позицію у питанні запровадження та збереження санкцій проти РФ через анексію Криму та агресію на сході нашої держави, а також за засудження порушень прав людини на окупованому півострові.


Учора обидва лідери взяли участь в українсько-мальтійському бізнес-форумі.