Дострокові парламентські вибори в Австрії завершились перемогою консервативної Австрійської народної партії на чолі з її лідером — 31-річним міністром закордонних справ Себастіаном Курцом. Згідно з попередніми даними МВС Австрії, результатами екзит-полу АНП отримає 31,75%, друге місце — за Соціал-демократичною партією Австрії (26,9%), на третьому — з мінімальним відривом (26%) правопопулістська Австрійська партія свободи, яку також називають і проросійською.


Канцлерка Німеччини Ангела Меркель назвала високий результат австрійської ультраправої «Партії свободи» серйозним викликом для інших партій і додала, що вона сподівається на тісну співпрацю на європейському рівні з лідером Австрійської народної партії Себастіаном Курцом, який стане наступним канцлером Австрії, інформує «Європейська правда». 


Як повідомляє DW, Себастіан Курц стане наймолодшим главою уряду у світі. Під час передвиборної кампанії він позиціонував себе як протилежність Меркель і критикував політику німецького уряду в питанні прийому біженців.