Як відомо, XXIII Зимові Олімпійські ігри в 2018 році відбудуться у південнокорейському місті Пхьончхан з 9 по 25 лютого. А церемонію запалювання олімпійського вогню для цих ігор намічено на 24 жовтня в стародавній Олімпії. Про це повідомив Національний олімпійський комітет Греції.

Вона, як завжди, розпочнеться рівно опівдні в стародавньому храмі Гери. Проводити її доручено верховній жриці, яка за допомогою параболічного дзеркала має запалити вогонь від променів сонця на стадіоні в Олімпії. Саме на цьому місці в VIII столітті до н. е. відбулися перші Олімпійські ігри. Факел з вогнем першому вручать відомому грецькому спортсменові, ім’я якого поки що тримається у таємниці. А потім почнеться добре відома естафета олімпійського вогню. Територією Греції його нестимуть сім днів, а 31 жовтня на стадіоні Панатінаїкос в Афінах факел передадуть оргкомітету Олімпійських ігор «Пхьончхан-2018».
1 листопада факел з олімпійським вогнем прибуде до Південної Кореї, де рівно за сто днів до відкриття Зимових ігор розпочнеться естафета. Маршрут прокладено 17 містами і провінціями, нестимуть смолоскип понад 7 тисяч осіб, серед яких не тільки спортсмени, а й політичні, й громадські діячі, артисти, студенти, учні. Усі разом вони пробіжать з факелом у руці 2018 кілометрів.
Церемонію запалювання вогню у Греції планують транслювати телеканали майже всіх країн. Головне, щоб погода не підвела й світило сонце. Поки що прогнози метеорологів не тішать. Якщо зараз над Балканським півостровом яскраво світить сонце, й температура сягає днем 27 градусів, то 23 і 24 жовтня прогнозують, що небо буде затягнуте хмарами й навіть піде невеликий дощ. Але, можливо, олімпійські Боги виявлять такий само інтерес до запалювання вогню, як і все людство, і дозволять сонцю направити свої промені на Землю.