Військова делегація на чолі з командувачем ВМС ЗС України віце-адміралом Ігорем Воронченком у Венеції (Італійська Республіка) бере участь в 11-му регіональному морському симпозіумі (Regional Seapower Symposium).
Українські військові моряки разом з іноземними колегами протягом робочих сесій вестимуть розмову про сьогодення і майбутнє морських операцій щодо підтримання безпеки. Зокрема, йтиметься про те, як протистояти міжрегіональним викликам за допомогою традиційних можливостей. Крім того, плановано їх залучення до обговорення такого напряму, як федеративний підхід до оцінки морської обстановки, а саме — розгляд питання про можливе включення в цей процес міжрегіональних учасників і досягнення технічної сумісності. Ще одна тема колективного обговорення — побудова морських сил і засобів як головний фактор міжнародного співробітництва, а саме — як визначити, розробити й досягти необхідного рівня співробітництва з метою підтримки світових партнерів.
У ході конференції й двосторонніх зустрічей плановано обмін думками з перспективних напрямів військового співробітництва ВМС ЗС України з ВМС країн Середземноморського й Чорноморського регіонів.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.