Україна й Угорщина мають намір спільно працювати над механізмом імплементації Закону «Про освіту». Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час учорашнього спільного брифінгу з міністром освіти й науки України Лілією Гриневич і міністром людських ресурсів Угорщини Золтаном Балогом, що відбувся у Києві.
«Головна ідея в тому, що ми будемо спільно працювати на підставі нашої домовленості над механізмом імплементації цього закону, і ми, звичайно, до кінця перехідного періоду повинні досягти спільної домовленості», — цитує главу дипломатичного відомства «Інтерфакс-Україна».
«Відтепер ми почнемо консультації щодо того, як можна застосовувати на практиці закон про вивчення державної мови («мовну» статтю Закону України «Про освіту». — Ред.)», — повідомив міністр людських ресурсів Угорщини Золтан Балог після завершення своєї зустрічі з Лілією Гриневич, інформує «Еспресо».

* * *

Сьогодні міністр освіти і науки України Лілія Гриневич перебуватиме в Чернівцях, де відвідає гімназію №6 імені Олександра Доброго (з румунською та українською мовами навчання). Міністр ознайомиться із Всеукраїнським експериментальним майданчиком з проблеми формування багатомовності школярів і по-спілкується з учителями, учнями та батьками. Також Лілія Гриневич зустрінеться з викладачами та студентами філологічного факультету (кафедра румунської мови) Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Під час зустрічі з освітянами області вона представить новий Закон «Про освіту».