За останню добу (станом на ранок 25.10) бойовики 15 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру АТО, найгарячіше було на маріупольському і донецькому напрямках. По Водяному і Талаківці ворог гатив з 82 мм мінометів. З великокаліберних кулеметів російські найманці обстрілювали підступи до Авдіївки, Зайцевого та Луганського. Біля Трьохізбенки, що на Луганщині, зафіксовано провокаційний вогонь з боку противника зі стрілецької зброї.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Уже кілька днів у нас неспокійно. Вдень працює стрілецька зброя, великокаліберні кулемети. Сьогодні зранку неподалік наших позицій впали дві міни. На жаль, дістав поранення наш побратим. Під кулями зробили йому перев’язку. Потім затягли його в безпечне місце, у бліндаж, ще раз перев’язали. Його доправлено до медичного закладу. Лікарі сказали, що житиме. Вчора в нашому секторі загинуло двоє бійців. Осколкові поранення. Війна триває. Жодного перемир’я не було і не буде. Орки знову стягнули на передову важку техніку. Чути, як їздять танки, БМП. Тож очікуємо на загострення ситуації. Однак ми готові, лише чекаємо наказу».


Як повідомили учора в прес-службі ГПУ, під час розслідування злочинів, вчинених незаконними збройними формуваннями на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, слідчі виявили чергову партію техніки й озброєння російського виробництва. «На території Мар’їнського району Донецької області (на лінії зіткнення) виявили танк Т-72 у пошкодженому стані. Встановлено, що цей зразок бронетанкового озброєння виготовлено на танкобудівному заводі Російської Федерації (Нижній Тагіл). Крім того, поблизу Красногорівки Мар’їнського району в одного із ліквідованих у «сірій зоні» терористів виявлено підствольний гранатомет ГП-34 (згідно з інформацією Міністерства оборони України, перебуває винятково на озброєнні ЗС РФ) і велику кількість медичних препаратів та військової амуніції, виготовлених на території РФ», — повідомили у відомстві.