Польща, яку в Європі нерідко називають адвокатом України, постійно виявляє інтерес до зміцнення культурних і ділових зв’язків з нашою державою. Яскравим свідченням цього процесу є Тернопільщина. Польські делегації часто навідуються у край Надзбруччя і Подністров’я. Зрештою, як і тернополяни, котрі їздять до сусідів вивчати європейський управлінський досвід.

 

Отож цілком закономірно, що кілька днів тому побраталися ще два міста. До Підгайців приїхала польська делегація, у складі якої були бурмістр міста Стшегома Збігнєв Сухита, його заступник В’єслав Вітковський, голова міської ради Томаш Марчак, заступник голови міської ради Павел Мосор, депутати Роман Асингер, Крістіна Левіцька, Павел Рудніцький, Пьотр Шмідт, директор Стшегомського центру культури Божена Бояновська-Жук, директор Публічної бібліотеки ім. Елізи Ожешко Катажина Войцік.
Угоду про партнерські відносини було підписано в урочистій атмосфері під час сесії Підгаєцької міської ради бурмістром міста Стшегома Збігнєвом Сухитою та міським головою Тетяною Левкович (на знімку). Документом передбачено запровадження довгострокових дружніх взаємовигідних відносин, економічне співробітництво, співпраця та обмін досвідом у сфері науки, освіти, охорони здоров’я, культури і мистецтв, туризму, спорту, пожежно-рятувальної служби, комунального господарства, екології і раціонального використання природних ресурсів, збереження культурної спадщини та інших видів співробітництва, участь у програмах культурного обміну, обмін молодіжними, учнівськими делегаціями, налагодження прямих контактів у галузях культури і мистецтв, спорту.

Фото з сайту pidgaecka-rayrada.gov.ua

В урочистій сесії міськради також взяли участь голова Підгаєцької районної ради Ірина Баран, начальник відділення поліції Юрій Кунька, начальник пожежної частини Василь Кулявий.

Михайло ЛИСЕВИЧ.