У середу стало відомо, що у водах Нігерії пірати викрали з німецького контейнерного судна Demeter шістьох членів екіпажу, серед яких був українець. 
Цю інформацію «Голосу України» підтвердив начальник Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич. Він зазначив, що відповідне повідомлення надійшло від Генерального консульства України в Гамбурзі, яке отримало інформацію про захоплення від судновласника. «Генеральне консульство України в Гамбурзі підтримує оперативний зв’язок із судновласником з питання встановлення місцезнаходження викрадених членів екіпажу і їх якнайшвидшого звільнення», — наголосив Кирилич. Дипломат також зауважив: особа українця вже встановлена, але поки що ця інформація не розголошується.
За інформацією благодійної організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль», серед викрадених членів екіпажу, окрім українця, четверо філіппінців та угорець. В організації також припускають, що пірати атакували контейнеровоз на південь від Порт-Харкорта, в бухті Бонні. Вони змогли піднятися на борт судна, викрасти шістьох членів екіпажу із 12, а потім залишити Demeter. Згідно з повідомленням, на швидкісному катері було восьмеро піратів.