У цій події немає жодної політики чи злого наміру. Як інформує ВВС-Україна, рішення продати церкву Святої Покрови, що в британському Галіфаксі, ухвалили самі її парафіяни. Церкву виставили на продаж ще кілька місяців тому, однак покупця досі не знайшлося.
Колись у цій частині міста мешкало приблизно 600 українських родин із дітьми. Нині старше покоління (переважно повоєнні емігранти) померло. Їхні діти виїхали з району, який вважається не надто престижним. А якщо немає парафіян, то немає пожертв і відповідно — можливості утримувати приміщення. Як розповів ВВС член церковної управи Михайло Гупало, є проблеми з дахом, сирістю, з тріщинами у стінах, з опаленням. Розв’язати їх грошей не 
вистачає. Тому громада, на свій жаль, і вирішила церкву продати.
Днями тут відбулася остання церковна служба, провести яку з Києва прибув Верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. За словами патріарха, він приїхав до Галіфакса, щоб морально підтримати громаду. Замість церкви парафіяни хочуть збудувати для себе невеличку каплицю, а більшу частину виручених від продажу коштів передати в Україну — на потреби греко-католицької церкви.